Cerca avançada

Sala de Premsa

Sèries per a l'inici de la nova temporada del 2010
13/01/10

Sèries per a l'inici de la nova temporada del 2010

Per a començar el 2010, tenim les sèries següents, que esperem que us agradin. Per al ...

Inici > Notícies > CINEMA EN CURS AL QUÈ, NON?

Sala de Premsa

CINEMA EN CURS AL QUÈ, NON?

Cinema en curs

14/10/2009

EL PROGRAMA QUÈ, NON? EMET ELS NOUS FILMS REALITZATS PELS ALUMNES DE PRIMÀRIA DEL PROJECTE CINEMA EN CURS

CINEMA EN CURS AL QUÈ, NON?

A partir del proper 16 d’octubre dins el programa infantil Què, Non? s’emetran els films de Cinema en curs de l’última temporada.

Cinema en curs és un projecte experimental de tallers de cinema a escoles i instituts públics de Catalunya. Es va posar en marxa el 2005 amb un doble objectiu: donar forma a una pedagogia del cinema com a creació, i explorar les potències del cinema en el context educatiu.

Els tallers es desenvolupen dins l’horari lectiu i els imparteixen conjuntament un o més docents i un professional del món del cinema (realitzador, director de fotografia, guionista...). Els grups participants són diversos pel que fa a l’edat dels alumnes (entre 8 i 18 anys) i als contextos geogràfic i sociocultural.
A tots els tallers es desenvolupa un mateix programa de pràctiques creatives, que culminen amb la realització d’un curtmetratge. El guió es crea entre tot el grup i durant el rodatge els càrrecs (director, ajudant, càmera, sonidista, script) es distribueixen de manera rotativa: tots els alumnes experimenten almenys una vegada cada una de les tasques. També tots els alumnes participen activament en el muntatge.
Cinema en curs és un iniciativa pionera a l’Estat espanyol, organitzada per l’associació A Bao A Qu i compta amb el suport dels Departaments de Cultura i d’Educació de la Generalitat de Catalunya, l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, la Filmoteca de Catalunya i la Universitat Pompeu Fabra. També té el suport de diversos ajuntaments de les localitats on es duen a terme els tallers (Alcarràs, Bordils, Bossòst, Sant Pere de Ribes).

DATES D’EMISSIÓ

16/10: La pilota rosa, realitzada pels alumnes de 6è del CEIP Espronceda (Sabadell)

19/10: Tot per l'examen, realitzada pels alumnes de 6è del CEIP Bordils (Bordils)

20/10: Oumar, realitzada pels alumnes de 3er, 4rt, 5è i 6è de l’aula d’acollida del CEIP Comtes de Torregrossa (Alcarràs)

21/10: El color de l'amistat, realitzada pels alumnes de 6è del CEIP Mestre Morera (Barcelona)

22/10: Tu, gran: i jo?, realitzada pels alumnes de 5è i 6è del CEIP Riera de Ribes i alumnes de 1er de Batxillerat de l’IES Can Puig (Sant Pere de Ribes)

23/10: Sol sol, realitzada pels alumnes de 5è i 6è del CEIP Riera de Ribes i alumnes de 1er de Batxillerat de l’IES Can Puig (Sant Pere de Ribes)

26/10: Es boni moments, realitzada pels alumnes de 5è i 6è del CEIP Sant Ròc (Bossòst, Vall d’Aran)

27/10: Va i ve, realitzada pels alumnes de 6è del CEIP Els Xiprers (Barcelona)

    Comparteix

    Ico-twitter Ico_facebook Ico-myspace Ico-google-reader Ico_yahoo Ico_delicious Ico-netvibes Ico_latafanera Ico_digg Ico_technorati Ico_meneame Ico_wikio

© Xarxa Audiovisual Local
Logo_xtvl